Generera mera, engagera flera!

.tosocials topp 3 tips för att öka engagemang och antal följare på Instagram.

Planera

Att lyckas på Instagram är sällan en slump! För att kunna göra “spontana” inlägg i farten och fylla flödet måste det finnas en grund att stå på, för att inte bli spretiga/otydliga. För att lyckas krävs hårt arbete, regelbundenhet, tålamod och att man har roligt! Ha klart för er vad marknadsföringssyftet är, se sedan till att avsätta lite tid varje vecka för att planera vilken typ av budskap och innehåll som ska tas upp i enlighet med denna.

Var inte generell utan relevant!

Det är inte bara ni som försöker nå slagkraft i människors flöden och vardag, för att stå ut är det viktigt med tydlighet. Försök inte med att nå ut till alla, utan hitta en utvald mottagare/målgrupp för erat budskap. Utifrån en vald målgrupp blir det lättare att styra och forma dina inlägg i ton/färg, bildtext/-språk och emojis.

Interagera med dina följare!

Instagram har gjort om sina algoritmer, precis som Facebook. Det blir nu fler faktorer som påverkar slagkraften än att bara lägga upp bilder på rätt tid, tillräckligt ofta och att få likes. Räckvidden är inte densamma och det blir nu viktigare att ta in andra faktorer.

Ta inga genvägar och kör ingen envägskommunikation! Gilla dina följares inlägg, kommentera och SVARA på de kommentarer du fått på dina bilder. Detta påvisar uppskattning och på detta sätt skapar du en relation till dina följare.

NÅRA AV VÅRA KUNDER


Följ oss på

tosocial Scandinavia AB
Östra tullgatan 5, Malmö