3 heta tips om Sociala medier

“I like to move it, move it!”

– Det sägs att vi som vill förmedla budskap via webben och sociala medier har 4 sekunder på oss fånga åskådarens intresse. Hur gör man då för att de inte ska scrolla vidare? Kom gärna med intresseväckande statements som får åskådaren att bli nyfiken på vad du egentligen menar. Fyll sedan på med bra innehåll, t.ex genom en riktigt slagkraftig video. Vår hjärna har mycket lättare att ta in information som är rörlig än text, faktiskt 60 000 gånger snabbare! Och 90% av all informationen vi tar in är visuell. Så börja röra er!

“1 bild säger mer än tusen ord”

– Världshistoriens klyscha, men faktum är att dagens konsument är extremt medveten och analyserande. Vi människor väljer varumärken som vi känner samhörighet till, oavsett om vi tänker på det eller inte. Se till att ni har en röd tråd i era kanaler, t.ex: färgen på era bilder eller språket i bildtexten. Skriv i taltext för att förmedla en mer laid back känsla, eller är det ett mer strikt språk som är nyckeln till just eran målgrupps hjärta och hjärna?

“It’s all in the details people!”

– Det är så mycket mer än själva produkten som får den potentiella kunden att gå till handling. Det som ligger utanför själva kärnprodukten kan vara just det som avgör att kunden väljer er. Därför är det extremt viktigt med det lilla extra för att fånga åskådarens intresse! Storytelling skapa känslor, känslor skapar köpsignaler.

Over N out, ha en trevlig helg / Jennie

NÅRA AV VÅRA KUNDER


Följ oss på

tosocial Scandinavia AB
Östra tullgatan 5, Malmö